schilderles

Schilderen vanuit jezelf 

In de lessen is het de bedoeling om te schilderen ‘vanuit jezelf’. Daarmee wordt bedoeld dat je schildert vanuit je gevoel en dat je je eigen impulsen volgt. Door op deze manier te werken, kan je je laten leiden door datgene wat er spelenderwijs ontstaat. Je reageert iedere keer bij wijze van spreken ‘opnieuw’ op het beeld wat inmiddels is ontstaan. Dit betekent ook dat je van te voren niet weet wat er gaat ontstaan. Meestal zullen er abstracte beelden ontstaan, maar er mag zeker ook een relatie zijn met de visuele werkelijkheid, bijvoorbeeld een abstract landschap. Het meeste belangrijk is dat je in vrijheid schildert en daar veel plezier aan beleeft! 

Techniek

In de lessen zal er veel worden geëxperimenteerd. Dat betekent dat er lang niet altijd een werk gemaakt wordt dat ‘af’ is. In de lessen zal er worden ingegaan op  verschillende technieken en materialen. Soms kan het werk van bekende kunstenaars dienen om te inspireren of iets te verduidelijken. 

Materialen

Bij het schilderen wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen: 
– Acrylverf 
– Papier als ondergrond 
– Kwasten, paletmes e.d. 
– Spons, roller e.d. 
– Marker, (kleur)potlood e.d.

Data en kosten

Het is de bedoeling dat je zelf de acrylverf, kwasten en ander gereedschap en evt. papier meeneemt. Acrylpapier kan in het atelier worden aangeschaft tegen kostprijs.

Iedere maand is er een blok van 3 lessen, die een relatie met elkaar hebben. De 4e data is een reservedatum of een vrije les. Als deelnemer van het blok mag je gratis meedoen, maar je moet wel met een eigen plan voor die datum komen. Er is plaats voor maximaal 4 deelnemers.

Les op: woensdag 10.00 – 12.00 uur of 19.30 – 21.30 u.
Data: 4, 11, 18, 25 januari 2023
1, 8, 15, 22 februari 2023
8, 15, 22, 29 maart 2023
5, 12, 19,26 april 2023

Neem contact op om je op te geven of als je meer informatie wil hebben.