over ons

Hilde

Ik ben eigenlijk altijd wel creatief bezig geweest en heb op een gegeven moment besloten om te gaan schilderen. Dat doe ik inmiddels alweer zo’n 25 jaar. Door te gaan schilderen kwam ik erachter dat
– het werken met kleur belangrijk voor me is
– schilderen me vrijer maakt in mijn expressie
– dat ik graag abstract schilder en
– dat ik graag op papier schilder, omdat dat mij meer ruimte geeft om te experimenteren. 

Naast het maken van eigen werk, vind ik het leuk om les te geven. Toen ik destijds een kunstzinnige beroepsopleiding koos, heb ik bewust voor de lerarenopleiding gekozen.

Aaldert

Hout doet iets met me, het brengt me in vervoering.  
Ik zie mijn werk als iets tussen ambacht en kunst. Kunstzinnige ambacht of ambachtelijke kunst. Ach, het doet er niet toe. Ik vind het mooi en fijn om te maken. Ambacht met een knipoog naar kunst. 
Eigenlijk is werken met hout, naast werk binnen natuurbescherming en psychiatrie, altijd een rode draad in mijn leven. Met wat hulp vanuit de kosmos kon ik een paar jaren geleden een werkplaats bouwen in de tuin. Nu ik met pensioen ben, ben ik daar dus nogal eens te vinden. 
Het liefst werk ik met natuurlijke vormen zoals takken, stronken, schaaldelen en stammen. Van daaruit ontstaat het product in de vorm van lampen, ornamenten of meubels. De opbrengst komt, via Stichting OKE, ten goede aan kansarme studenten in Kenia.